Sainte-Ode, de natuur binnen handbereik. 

Sainte-Ode is een gemeente tussen de vallei van de Ourthe en de Laval die u zo in betovering brengt met zijn kristalheldere rivieren, uitgestrekte wandelpaden en ongerepte natuur. Kom helemaal tot rust in dit Ardense stulpje of trek op verkenning door het Natuurpark van de Twee Ourthes.
 
 Sainte-Ode en zijn 24 dorpen en gehuchten staan garant voor een onvergetelijk en pittoresk avontuur te midden van het Ardense massief en weelderig groene velden. U vindt hier alles om te genieten van uw zomer- en wintervakantie. 

 

Evenementen

Lokale markten, rommelmarkten, luisteren naar het geburl van herten, paddenstoelenwandeling, leren rijden met Segways enz. Elk jaar opnieuw organiseert de toeristische vereniging van Sainte-Ode talloze gevarieerde evenementen. Ontdek ze via de link hieronder.


Pays de Bastogne

Het Pays de Bastogne omhelst Sainte-Ode, Bastenaken en Bertogne. De streek staat bekend als land van natuur en geschiedenis. U vindt er namelijk heel wat natuurlijke parels, maar ook talloze monumenten die getuigen over het verleden van de regio. 
Informeer u vandaag nog bij de toeristische dienst van het Pays de Bastogne. 

.

De boswetgeving 

Wanneer u door de majestueuze bossen wandelt, moet u zich aan een aantal regels houden. 
 Heeft u vragen? Dan kunt u contact opnemen met de afdeling voor natuur en bos. 
 084/37.43.10.
 
 Hou er ook rekening mee dat het drijfjachtseizoen loopt van 1 oktober tot 31 december. Verlenging van het seizoen is mogelijk. Houd u dus aan de affiches die de jachtverantwoordelijken achterlaten.

 


Agenda

Benieuwd naar de activiteiten in Sainte-Ode en omstreken? U vindt alle lokale activiteiten in de agenda van Luxembourg belge. Klik op de link hieronder om hun website te bezoeken.


Onze Facebook-pagina

Volg al ons nieuws en onze activiteiten 


Het Natuurpark van de Twee Ourthes

Sainte-Ode ligt in het Natuurpark van de Twee Ourthes. Dat is een gigantisch natuurdomein van 76.000 hectare in het noordoosten van de provincie Luxemburg. Het domein ligt aan de grens met het Groothertogdom Luxemburg en ontleent zijn naam aan de twee Ourthes die in het oosten en westen ontspringen en het park zijn steile karakter bezorgen met hun vallei.

.

Grande Forêt de Saint-Hubert 


Deze plek waar herten, natuur en legendes welig tieren is een niet te missen stop voor natuurliefhebbers op zoek naar avontuur. La Grande Forêt de Saint-Hubert beslaat maar liefst 100.000 ha, waarvan meer dan de helft bedekt is met bomen! Acht gemeentes liggen in het domein: Wellin, Tellin, Libin, Libramont-Chevigny, Saint-Hubert, Tenneville, Nassogne en Sainte-Ode. 

Volg ons op Instagram 

Deel uw foto's en video's van onze prachtige gemeente met ons. 


 

Toeristische vereniging van 

Sainte-Ode 
Rue de la Gare 5 - 6680 Sainte-Ode
061/32.88.01
[email protected] 

Nuttige links 

Le Luxembourg Belge Belgisch Luxemburg, op minder dan 3 uur van
8 Europese metropolen.

l'Ardenne

 

DE ARDENNEN, 1 GEBIED, 3 LANDEN