Wandelingen

Sainte-Ode, het land van de wandelingen en fietstochten.
Wandel of fiets over een van de bewegwijzerde routes van Sainte-Ode en trek op
verkenning door deze prachtige gemeente in het hart van de Ardennen.

Wandelingenkaart (€ 8)

Op deze wandelingenkaart vindt u alle bewegwijzerde paden in Sainte-Ode. U kunt kiezen uit 'Le Sentier des Vallées de l’Ourthe et du Laval'. Dit parcours bestaat uit vijf grote tochten met een afstand tussen 16 en 27 km die samen, met hun 105 km, het permanente parcours van de FFBM-IVV vormen.  U kunt ook opteren voor een van de 23 lokale wandelingen met een afstand tussen 3,5 en 11 km.
 Verkooppunten: La Grange, De toeristische diensten van Sainte-Ode, Proxy Delhaize Lavacherie, Boucherie Ligot, Michaël Pâtissier, Ferme d'antan, gemeentehuis.


Passiewandeling

Het Pays de Bastogne is een waar paradijs voor wandelaars. De regio heeft namelijk een zeer rijk natuurlijk erfgoed ... Om uw verblijf zo aangenaam mogelijk te maken, vindt u verschillende kaarten en brochures bij de toeristische dienst van Bastenaken (Place McAuliffe 60). De gids 'Passion rando' (passiewandeling) is gratis en bevat twee wandelingen in Saint-Ode:
De wandeling van de Molen met Drie Bruggen
De wandeling van de Goede Dame


Ardenne Nordic Park

Nordic walking is een actieve wandelsport uit Scandinavië die gewoonlijk wordt uitgeoefend met speciale stokken.
 Het Ardenne Nordic Park is de eerste plek in de Belgische provincie Luxemburg die speciaal is ingericht voor deze sport.
U kunt er momenteel vijf tochten volgen tussen 2 km en 18,450 km. De tochten van het Ardenne Nordic Park werden speciaal ingericht voor de nordic walkers in België en het buitenland en volgen voor een deel de lokale wandelpaden. 


Paardrijden door het bos 

Een lusvormig, niet-bewegwijzerd ruiterpad van 168 km door het hart van het Grande Forêt de Saint-Hubert,

in de Belgische Ardennen.


 Zoekt u een

korter pad?

Er zijn ook 5 andere lussen (tussen 31 en 62 km) waaruit u kunt kiezen. 


 Zin in een tussenstop 

van een of meerdere nachten? 

Onze partneraccommodaties zorgen voor een gepersonaliseerd onthaal.
 
 

La Transardennaise

De Transardense route of 'Transardennaise' ontstond in 1980 en is de eerste grote GTA-wandelroute (GTA staat voor 'Grande Traversée des Ardennes') die de Ardennen doorkruist: een wandelroute bewegwijzerd met de GTA-borden (geel en wit), die La Roche-en-Ardenne met Bouillon verbindt en die ook langs Saint-Hubert en Nassogne leidt. De Transardense Route wordt beschouwd als een van de mooiste wandelroutes van België. Ze doorkruist de bossen van de authentieke Ardennen, prachtige valleien (de Lesse, Ourthe en de Semois) en de betoverende landschappen van Belgisch Luxemburg. 


Sainte-Ode per fiets

Twee grote fietstrajecten doorkruisen Sainte-Ode: de 'Euro vélo 5' en de 'w7 sur la route des Ardennes'. Via deze link vindt u een interactieve kaart van de trajecten. 


Kunstroute van Orti

Voor deze route hebben vijf artiesten die gekozen werden om hun creativiteit en vaardigheid een artistiek parcours gecreëerd met negen originele kunstwerken die volledig geïntegreerd zijn in de omliggende natuur. 

De route is het hele jaar lang toegankelijk en gratis. U kunt een flyer vragen aan de toeristische diensten of in het gemeentehuis.

De route is +/- 3,5 km lang en is niet intensief. U vertrekt aan de barbecueplaats van Orti.


Het netwerk van fietsknooppunten 

Wilt u uw eigen fietstocht uitstippelen? 
 Dan zijn de fietsknooppunten helemaal voor u. 
  

Open de kaart van het netwerk van fietsknooppunten. Stel uw eigen route samen, in lus of rechte lijn, en noteer de nummers (= knooppunten).

Ga naar de start en volg de nummers op uw lijst.
 U kunt uw route tijdens uw tocht aanpassen als u daar zin in heeft. 
 Als dat niet makkelijk is! 
 De kaart met fietsknooppunten is verkrijgbaar in de toeristische dienst van Sainte-Ode en kost € 8.

 


 

De mooiste
wandelingen van Wallonië


 Hieronder stellen we enkele wandelingen in Sainte-Ode en Wallonië voor