A-A+
Ajouter aux favoris
Afdrukken

Natuurlijk erfgoed

Het Natuurpark van de Twee Ourthes

Het natuurpark van de Twee Ourthes strekt zich uit over de gemeenten Gouvy, Houffalize, La Roche-en-Ardenne, Bertogne, Sainte-Ode en Tenneville. Het heeft een totale oppervlakte van ongeveer 76.000 ha en is het grootste van de negen natuurparken in Wallonië. Het park werd officieel geopend op 12 juli 2001 en werd gestructureerd rond twee verschillende elementen ; de oostelijke en de westelijke Ourthe met hun samenvloeiing enerzijds en het plateau des Tailles anderzijds.

 

"La Grande Forêt de Saint-Hubert"
Land van Herten en Legendes

Het doel van "La Grande Forêt de Saint-Hubert" is een vernieuwend en eerbiedigend "Bostoerisme" op te richten om de bezoeker in een unieke sfeer te duiken!

Dit ambitieuze project om een grondgebed met een hoog toeristisch potentieel te vormen wordt sinds 2010 geleid door tien gemeenten (waaronder Sainte-Ode), de Provincie Luxemburg en vier regionale toeristische diensten (waaronder het "Maison du Tourisme" van de streek van Bastogne).
Talrijke boasctiviteiten, evenementen en verblijfsmogelijkheden zijn reeds beschikbaar.
Elke bezoeker vindt er het perfecte ingredient voor een geslaagd verblijf in het hart van het diepe en geheimzinnige bos...

Deze uitgestrekte streek van meer dan 100.000 ha is voor meer dan de helft bedekt met bossen (52.200 ha).

 

Kapel van de "Bonne Dame" (Goude vrouw)

Lavacherie
B-6681 Lavacherie (Sainte-Ode)

De westelijke Ourthe

Sainte-Ode
B-6680 Sainte-Ode

Het windmolenpark

Hubermont
B-6680 Hubermont (Sainte-Ode)

 

Top